Quinoa Falafel

Quinoa Falafel

Die Quinoa Falafel bestehen aus gekochtem Quinoa, Kichererbsen, Tahini, Zwiebeln und Gewürzen. Sie sind vegan, glutenfrei und schnell gemacht.

Quinoa Falafel
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Das Rezept für die Quinoa Falafel

Zutaten für die Quinoa Falafel

  • 200 g gekochter Quinoa
  • 1 Glas Kichererbsen
  • 1 rote Zwiebel
  • 2-3 Knoblauchzehen
  • 1 EL Tahini
  • 2 TL Cumin, gemahlen
  • 1 TL Koriander, gemahlen
  • 1 TL Chili Flocken
  • 1/4 Bund Petersilie oder Koriander
  • 1/2 Zitrone, Saft und Zesten
  • 1 EL Kokosöl
  • 1 EL Tamari (Soy Sauce)
  • Salz und Pfeffer aus der Mühle nach Geschmack

Zubereitung der Quinoa Falafel

  1. Cook the quinoa with a tablespoon of tamari
  2. Toss the garbanzo beans, red onion, garlic, tahini, chili flakes, cumin, coriander, lemon juice, and salt into a food processor and pulse on-and-off for 15 seconds so that it breaks down the beans, but doesn’t puree them
  3. Add one cup of the cooked quinoa to the food processor and pulse on-and-off for another 15 seconds until everything is well combined
  4. Roll the mixture with your hands into small balls (about 2 tablespoons of dough for each) and place on a baking sheet
  5. Put them in the fridge for 1 hour
  6. Sprinkle with a little flour on both sides
  7. Heat coconut oil in a large saucepan on medium heat
  8. Add the falafel balls and cook 3-5 minutes on each side.
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