Die Quinoa Falafel bestehen aus gekochtem Quinoa, Kichererbsen, Tahini, Zwiebeln und Gewürzen. Sie sind vegan, glutenfrei und schnell gemacht.
Das Rezept für die Quinoa Falafel
Zutaten für die Quinoa Falafel
- 200 g gekochter Quinoa
- 1 Glas Kichererbsen
- 1 rote Zwiebel
- 2-3 Knoblauchzehen
- 1 EL Tahini
- 2 TL Cumin, gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Chili Flocken
- 1/4 Bund Petersilie oder Koriander
- 1/2 Zitrone, Saft und Zesten
- 1 EL Kokosöl
- 1 EL Tamari (Soy Sauce)
- Salz und Pfeffer aus der Mühle nach Geschmack
Zubereitung der Quinoa Falafel
- Cook the quinoa with a tablespoon of tamari
- Toss the garbanzo beans, red onion, garlic, tahini, chili flakes, cumin, coriander, lemon juice, and salt into a food processor and pulse on-and-off for 15 seconds so that it breaks down the beans, but doesn’t puree them
- Add one cup of the cooked quinoa to the food processor and pulse on-and-off for another 15 seconds until everything is well combined
- Roll the mixture with your hands into small balls (about 2 tablespoons of dough for each) and place on a baking sheet
- Put them in the fridge for 1 hour
- Sprinkle with a little flour on both sides
- Heat coconut oil in a large saucepan on medium heat
- Add the falafel balls and cook 3-5 minutes on each side.
Zusammenfassung
Rezept
Quinoa Falafel
Verfasser
Leckerlife
Veröffentlicht auf
Zubereitungszeit
Kochzeit
Gesamtzeit
[…] Quinoa Falafel […]